Rosling om resurser

Hans Rosling, som tyvärr nyligen avled, har på ett fantastiskt sätt arbetat för en bättre förståelse av vad som hänt och händer i världen.

Memoarboken ”Hans Rosling Hur jag lärde mig förstå värden” skrevs i samarbete med Fanny Hägerstam och ger en spännande skildring av hans liv. Jag sträckläste den och väntar med spänning på boken ”Factfulness” som bör komma under april 2018.

Rosling har även argumenterat för att vi i den rika världen måste dra ner på vår förbrukning av resurser.

Hans Rosling har varit en inspirationskälla för mig. Jag deltog i kursen ”An introduction to Global Health” våren 2016 ordnad av Karolinska Institutet med Hans Rosling som professor. Kursen gavs på plattformen EdX och är gratis och öppen för alla.

Under Rubriken kunskap finns en sida ”Rosling och framtiden

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.